سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۵
 نفوذ فکری، خطرناک‌تر از ترور فیزیکی است

حوزه/ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: دشمنان قصد نفوذ در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و نظامی در دستگاه‌های حافظ امنیت را دارند؛ البته گاهی نفوذها فیزیکی است و با استفاده از سلاح انجام می‌شود؛ اما خطرناک‌تر از آن نفوذ فکری است که عمدتا از روش‌های جنگ نرم در آن استفاده می کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آثار آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با فرمانده نیروی انتظامی قم، برقراری نظام جمهوری اسلامی را یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی دانست که به رهبری امام راحل(ره) و جانشین شایسته او به پیروزی رسیده و در حال شکفتن و بالندگی است، و ادامه داد: یکی از بزرگ‌ترین مسئولیت‌ها و وظایف دولت‌ها، تأمین امنیت مردم است که بر دوش نیروی انتظامی است؛ به تعبیری امنیت، مادر نعمت‌ها است و در سایه وجود امنیت است که دیگر کارها به سامان می‌رسد.

ایشان با اشاره به این‌که دشمنان نسبت به امنیت، چشم طمع دارند، ادامه داد:  دشمنان قصد نفوذ در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و نظامی در دستگاه‌های حافظ امنیت را دارند؛ البته گاهی نفوذها فیزیکی است و با استفاده از سلاح انجام می‌شود؛ اما خطرناک‌تر از آن نفوذ فکری است که عمدتا از روش‌های جنگ نرم در آن استفاده می کنند؛ از اختلاف‌افکنی بین قوا و مردم گرفته تا استفاده از ابزارهای مختلف برای انحراف فکری و فساد اخلاقی.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که متأسفانه آثار فعالیت‌های دشمنان در همه کشور و حتی قم، هویدا شده است، اظهار داشت: باید دید چگونه باید با این فسادها و افرادی که در این انحرافات گرفتار شده‌اند، برخورد کرد؛ گاهی برخی افراد – ولو با حسن نیت – بر اساس سلیقه شخصی خود به گونه‌ای رفتار می کنند که نه تنها اثر مثبتی در جامعه ندارد، بلکه آثار سوء نیز دارد و به عبارت بهتر نه تنها برای نظام و اسلام، فایده‌ای ندارد، بلکه هزینه نیز ایجاد می‌کند. از این‌رو کسانی که دلسوز کشور و نظام اسلامی هستند، باید برای این انحرافات فکر و چاره‌اندیشی کنند و طرح و برنامه سنجیده‌ای برای آن اتخاذ کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به مثال‌های گوناگونی از تأثیرات مخرب فرهنگی، اظهار داشت: امروز با پیشرفت‌های متعدد در عرصه تکنولوژی و ابزارها، همان‌گونه که امکان استفاده مطلوب فراهم است، زمینه دسترسی به فساد نیز بیشتر شده است. امروز حتی روابط عاطفی بین اعضای خانواده نیز به خطر افتاده است.

آیت‌الله مصباح با اشاره به این‌که مقابله با انحرافات لزوما با کارهای قضائی و بخشنامه و دستور مافوق حل نمی‌شود، ادامه داد: به نظر می‌رسد برای برنامه‌ریزی در جهت مقابله با این انحرفات، نیروی انتظامی باید با نهادهای فرهنگی هماهنگ باشد.

ایشان ادامه داد: امیدواریم وقت آن رسیده باشد که مسئولان دلسوز متوجه نیاز به برنامه جامع و کامل شده باشند؛ البته برای این کار باید ستاد مشترکی نیز تشکیل شود، تا همواره نظارت و رصد کند و کمبودها، مشکلات و بازخوردها را برای مراحل بعدی و تکمیل کار، مشخص کند.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به این که نباید وظیفه خود را محدود به وظایف دولتی و اجرایی بدانیم، ادامه داد: همه ما به عنوان یک مسلمان، مسئولیم و باید نسبت به اسلام و نظام اسلامی، وظیفه‌ خود را انجام دهیم.

وی افزود: آن‌چه امروز برای نیروهای دلسوز کشور نیاز است این است که هم خودشان و هم نیروهایشان را رشد دهند و سطح فرهنگ و معرفت دینی خود و دیگران را ارتقا دهند. در این صورت است که افراد نسبت به امور شرعی و مشکلات و مفاسد و انحرافات، بی‌تفاوت نخواهند بود و خود را مسئول خواهند دانست. در غیر این صورت روزبه‌روز بر بی‌تفاوتی افراد نسبت به مشکلات افزوده شده و تنها زمانی که مقام مافوقی ناظر آن‌هاست، به دنبال اجرای وظایف در همان محدوده خواسته شده هستند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به این که باید باور داشته باشیم که خداوند همیشه ناظر اعمال و رفتار ماست، ادامه داد: اگر این احساس در افراد وجود داشته باشد، همواره به دنبال انجام تکلیف بوده و خود را مسئول می‌دانند. به همین سبب باید این باور را تقویت کرد، آن را ارتقا و تعمیم داد و بهای بیشتری به این مسائل داد. در عین حال با مسئولان بخش‌های مختلف برای بهبود برنامه‌های جامع، همکاری، همفکری و تبادل نظر داشت.

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha